Tıp Fakültemiz Öğrencileri Genç Yeryüzü Doktorları (GYYD)

21.12.2015

Tıp Fakültemiz öğrencileri Genç Yeryüzü Doktorları (GYYD) olarak Mehmet Koyuncu projesi ile 17.12.2015 tarihinde ilk eğitim etkinliklerini gerçekleştirdi. Diş hekimi Dr. Yusuf ZEYTİN’in de katılımıyla Adıyaman Merkez Gümüşkaya Köyüne bağlı Ağcin Mezrası AĞCİN İlkokuluna ziyarette bulundular. İlkokuldaki bulunan öğrencilere proje kapsamında el yıkama, ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi.

Adıyaman GYYD Yönetim Ekibi gerçekleştirilen eğitim programında bu yönlü etkinliklere önem verilmesi, bu tür projelerin devamının getirilmesi ve katılımların üst düzeylere çıkarılması gerektiğini ve bu tarz çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini belirttiler. Eğitim sırasında çocuklarla birlikte geçirilen hoş vakitlerin ardından her öğrenci için hazırlanan paketler çocuklara hediye edildi. Yapılan programda dağıtılan paketlerden sonra çocuklarla birlikte resim çalışması yapıldı ve ardından her çocuğa birebir el yıkama konusunda eğitim verildi. Okulda bulunan öğretmen ve öğrenciler ziyaretten çok memnun kaldıklarını vurguladılar. Öğretmenler bu tür etkinliklerin sık sık yapılması gerektiğini böylece öğrencilerin kendilerini yalnız hissetmeyeceklerini özellikle belirttiler. Son olarak Adıyaman GYYD yönetimine, bu projede destek veren Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr . Ali AYDIN, Adıyaman GYYD Danışman Öğretim Üyesi Yrd . Doç. Dr. Mehmet TEKİN, Adıyaman GYYD ekibinin her zaman yanında olacağını belirten Tıp Fakültesi akademik kadrosuna, Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa Nafiz ÜNAL’a ve projede aktif görev alan Dr. Yusuf ZEYTİN’e en içten dilekleriyle teşekkür ettiler.