Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu

Pandemi nedeniyle iki doz Covid-19 aşısını da yaptıran ve mesleki yemin etme mecburiyeti olan fakülte öğrencilerin katılabilme şartının arandığı mezuniyet töreninde, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ile fakülte ve bölüm 1.,2. ve 3.’leri yer aldı.

Adıyaman Üniversitesi Stadyumu’nda gerçekleşen törene Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Muhammet Fatih Toprak, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Yasin Gündoğmuş, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz,  AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Başhekim Doç. Dr. Fatih Doğan, kurum müdürleri, akademisyenler, Üniversite idari personelleri ve aileler katıldı.

Mezun adaylarının kortej yürüyüşü ve programlarının tanıtılması akabinde tören, mezun adaylarının alandaki yerlerine yerleşmesinin ardından saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve protokol konuşmaları ile devam etti.

Üniversite 1. si Cemallıoğlu: “Adıyaman Üniversitesinin Bir Parçası Olmaktan Gurur Duyuyorum”

Programda, mezun adaylar adına konuşan Fakültemiz birincisi Dr. Muhammed Cemallıoğlu, yaptığı konuşmada,Adıyaman Üniversitesinde güzel anılar biriktirdiklerini belirterek, “Ergen denecek yaşlarda geldiğimiz güneyin huzur kenti Adıyaman’da üniversite hayatımız boyunca güzel anılar ve dostluklar biriktirdiğimize inanıyorum. Bugün burada hepimiz farklı alanların farklı disiplinlerinde eğitimler almış olarak, güzel Türkiye’mizin geleceğine katkı sunmak, Adıyaman’ı ve birbirimizi unutmamak üzere vedalaşacağız.” dedi.

Rektör Turgut: “Üniversiteler, Öğrencisiz Çok Mahzun Kalmıştır”

“Mezuniyet törenleri kökenleri 13. yüz yıla kadar uzanan gurur günleridir.” diyen Turgut, şöyle devam etti: “Bugün burada ortak bir sevinci yaşamak için toplanmaktayız. Geleceğimizin en büyük teminatı ve aydınlık yarınlarımızın mimarı gençlerimizi mezun etmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemizin ülkemize kazandıracağı mesleğinde yetkin gençlerin uğurlamak için bir aradayız. Bugün büyük gün, bugün hasat günüdür. Mezuniyet törenleri şahsım adına çok özel günlerdir. Bugün, çoğu aşılı olan ve sınırlı sayıda öğrencimizi dahil etmek zorunda kaldığımız töreni, 34 yıl önceki mezuniyetime bakarak değerlendiriyorum. Öğrencilerimizin ve ailelerinin gururuna ortak olmak için her yıl akademik yılın bitmesinin ardından büyük bir heyecanla gerçekleştirdiğimiz mezuniyet törenini Pandemi nedeniyle 2020 yılında çevrimiçi gerçekleştirmeyi planlamıştık. Ancak, malum şartlar nedeniyle bunu yapamadık. Bu yıl yine çevrimiçi yapmayı planlamışken, ya da hiç yapmamayı düşünürken mezun öğrencilerimizden gelen yoğun talepler ve salgınla mücadelede aşılamanın 18 yaşa inmesinin ardından yönetimimiz ve YÖK ile istişare ederek bu kararımızı aldık. Pandemi kurallarına uygun şekilde mezuniyet törenimizi yapmaya karar verdik. 2020-2021 mezunlarının mezuniyet törenine tüm öğrencilerimizi ne yazık ki davet edemedik. Onları temsilen aşılı kardeşlerimiz ile HES kodu maske ve mesafe kurallarını gözeterek açık havada temsili bir tören gerçekleştirmeyi planladık. Öğrencilerimizden uzak kalmanın burukluğu her zaman içimizde kalacaktır. Bilinmesini isterim ki, üniversiteler öğrencisiz çok mahzun kalmıştır. Eski normallerimizin geri gelmesi için hepinizi aşı olmaya davet ediyorum. Bugün ilimizden çok sayıda öğrencimizi mezun edip uğurluyoruz. Evlatlarımız gittikleri her yerde Adıyaman halkının gösterdiği konukseverliği ve insanlığı anlatacak gönüllü elçilerimiz olacaklardır. Yeni gelecek öğrencilerimize de aynı konukseverliği, insanlığı göstereceğinizden hiç şüphem yok. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”