TEMEL TIP BİLİMLERİ BÖLÜMÜ HAKKINDA
Üniversitemizde 2013-2014 yılı eğitim dönemi ile birlikte Tıp Fakültesi eğitimine başlayan Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıp eğitiminde ilk üç yıllık teorik ve uygulamalı eğitim sürecini kapsamaktadır. Bölüm temel olarak; Anatomi Anabilim Dalı, Biyofizik Anabilim Dalı, Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi Anabilim Dalı, Fizyoloji Anabilim Dalı, Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı, Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı ve Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalından oluşmaktadır.
Anabilim Dallarında yer alan öğretim üyesi kadrosunda; 4 Profesör, 4 Doçent, 11 Doktor Öğretim Üyesi barındıran Temel Tıp Bilimlerinde, Tıp eğitiminde, birbirleri ile ilişkili sistemler yatay entegrasyonla ve klinik ilişkiler ile dikey entegrasyonla teorik ve uygulamalı eğitimler sürdürülmektedir.
Böylece öğrencilerimiz doğumdan ölüme kadar canlının yaşam sürecinde hücrenin yapı ve işlevlerini, genetiğini, insan anatomisi, histolojisi, fizyolojisi, biyokimyasını ve insan sağlığı ile ilişkili mikroorganizmaları öğrenerek, bu mekanizmaların hastalıklar ile ilişkisini irdelemekte ve klinik alt yapı oluşturabilmektedir.
Tıp eğitimi yanı sıra Temel Tıp Bilimleri öğretim üyeleri Sağlık Bilimlerine dair önlisans, lisans ve lisansüstü programlarında yer alan eğitimleri de sürdürmektedir. Lisansüstü Eğitim Programı kapsamında Anatomi Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Doktora, Tıbbi Biyokimya ,Tıbbi Biyoloji ve Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dallarında Yüksek Lisans programları devam etmektedir.
Temel Tıp Bilimlerinin eğitim misyonu yanında, diğer bir misyonu olan ulusal ve uluslararası bilimsel araştırmaya yönelik çalışmaları fakültemiz bünyesindeki Araştırma laboratuvarlarında planlamaktadır. Aynı zamanda TC.Sağlık Bakanlığı ile yapılan ortak afiliasyon anlaşması dahilinde Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki laboratuvarda rutin laboratuvar faaliyetlerini gerçekleştirmektedir.
Temel Bilimler Bölümü tüm akademik ve idari kadrosu ile ,fakültemiz misyon ve vizyonuna uygun olarak, çağdaş bir toplumun temelini oluşturmada rol oynayacak, etik değerlere saygılı, öğrenmeye ve araştırmaya meraklı, bilgiyi hedefleyen hekimler yetiştirmek ve güncel tıp literatürüne katkıda bulunmak amacıyla eğitim ve araştırma çabalarını sürdürmekte ve güncellemeye devam etmektedir